Klubbmesterskap skyting liggende torsdag 9. sept kl 15:00

Postet av Skaun IL den 6. Sep 2021

Etter en lengre koronapause vil Skaun idrettslag skyting avdeling rifle arrangere klubbmesterskap 30 og 60 skudd liggende på internasjonal skive.  Skyttere til og med 16 år skyter 30 skudd med heltall.  Resterende skyter med desimaler.  Været er usikkert og vi har besluttet å skyte stevnet innendørs på 15 meter i kjeller.  Vi simulerer avstand så det tilsvarer skyting på 50 meter.

Det er tillatt med alle våpen i kaliber 22 som har montert diopter.  Det blir tillatt med magasin.  De som skyter for DFS kan skyte med splittet reim.  

Skytetider for øvelsene: 30 skudd – 45 minutter.  60 skudd – 65 minutter.  Dette inkluderer prøveskudd.

 

Stevnet arrangeres torsdag 9. september fra kl. 1500.   Vi kjører prinsippet førstemann til mølla - her er det bare å møte opp så skyter vi fortløpende – straks en er ferdig er det klart for neste skytter.  Ikke avhengig av å vente på at laget er ferdig.  Vi holder på til alle har skutt.  Blir vi mange setter vi opp ekstra dag(er).  Det er gratis å delta.  Premiering – heder og ære på en resultatliste!

 

Med vennlig hilsen

Medlemsansvarlig Skaun il skyting


 

Nå åpner idretten igjen

Postet av Skaun IL den 16. Aug 2021

Hurra, idretten har gjenåpnet! Nå kan både barn, unge og voksne endelig trene og konkurrere som normalt i alle idretter. Møt opp på trening og ta del i det unike idrettsfellesskapet. Vi gleder oss til å se deg. Velkommen tilbake til idretten.
VELKOMMEN TIL KJENTMANNSMERKET 2021/2022

Postet av Skaun IL den 7. Jun 2021

Da er kjentmannsturene for 2021/2022 klare til å utforskes! Vi hadde stor deltakelse i forrige sesong, mange motiverte turgåere, nå er premiering til både barn og voksen delt ut. 5 nye ruter er merket, samtidig som 3 fra fjoråret beholdes. Trimavdeling i Skaun il ønsker alle trimmere en riktig god tur!

Det er valgt ut 8 turtraseèr der hver deltaker må gjennomføre 5 turer for å få premie.
 Turene tas til fots, sykkel eller ski. Noen bekker/ elver kan by på utfordringer å krysse ved høy vannføring. Dette rår vi ikke over, og vi må bare oppfordre dere til å ta turen på et senere tidspunkt om det viser seg å bli vanskelig. Turene registreres på et klippekort eller dokumenteres ved at en tar bilde av seg selv ved posten. Hver kjentmannspost vil få en orienteringsklype for merking av kort. Vi ber om alle bidrar til at gjeldende smittevernregler overholdes. Sørg for rene hender dersom du benytter deg av klipene.

Kort kan kjøpes hos Coop Marked Skaun eller på fellesturen til Bjørghaugen 1. juni. Frist for gjennomføring er 30.04.2022.
Pris kr 100,- for enkeltperson, og kr 300,- for familie (hvert familiemedlem får eget kort).

TURTRASEER 2021/2022:
1. Lauskarfossen, Råbygda
2. Solstadsetra/Vikaberga
3. Høglikammen
4. Bjørghaugen (fellestur 1.juni, oppmøte Brennflata kl 18.)                                                   

5. Kringlåthaugen

6. Korphylla

7. Litjgrevsjøen

8. Espåsen (fellestur aug/sept)

Det henvises til turboka På tur i Skaun. Den kan fåes sammen med kortet, dersom du ikke har den fra før. Viktig å se på begge beskrivelsene om dere er i tvil, de utfyller hverandre, og den som ikke står i boka, er den som er tilpasset turene. Bruk gjerne kartet også.

Vi gjør oppmerksom på at det ikke er tillatt å gjøre opp ild i skogen i tidsrommet
15. april-15. september. Firbente turkamerater er flott, men husk at det
 er båndtvang for hund i perioden 1. april til 20. august i Skaun kommune.

TURBESKRIVELSER:

LAUSKARFOSSEN
Turen starter historisk ved Råbygda Skulemuseum. For å finne frem til det gule skolebygget fra 1878, tar du av til Melbygrenda, og følger skilt til Melbylykkja. Følg veien opp til bakketoppen. Etter ca 50 meter står det skilt merket «Skulemuseum». Her kan du parkere bak låven ved gården som ligger på venstre side, rett ved skolebygningen.
Følg deretter «hovedveien» utover Melbygrenda i ca 1 km til du kommer til Melbygrenda 138 ved et brunt og hvitt søppelskur. Her går du inn en skogsvei til venstre (merket «Lauskarfossen). Følg skogsveien nedover til veien slutter i «Lauskarrommet», et jorde dyrka mark. Følg ekrekanten til høyre og rundt til den andre siden av jordet. Her er det merket en sti ned til elva og Lauskarfossen. På sommeren er det fint å vasse over elva rett nedom fossen til en sandbanke på den andre siden. Ved normal vannstand er det mellom 1 og 1,5m dypt i kulpen under fossen. Perfekt for en forfriskende dukkert! Det er også mulig å sykle helt ned til Lauskarrommet om ønskelig.

Lengde: 4 km t/r
Høyeste pkt:
Underlag: Veg, skogsveg og sti


SOLSTADSETRA/VIKABERGA
Turen er på ca 6 km t/r i vekslende kulturlandskap, åpent terreng og tettere skog. Start ved Våddån, Solstadvegen. Parkering ved skilt til gapahuk, sør for vatnet.
Følg Solstadvegen i retning Vika og Solstadslettet videre fram til koie på venstre side, like ved veien, 1,8 km. For de som ønsker en kortere tur er parkering ved koia en mulighet. Ta skogsvei opp til høyre. Lett stigning hele veien, tørr skogsvei ca 1,5 km. Ta en avstikker til høyre for utsikt til Våddån og nordover etter ca 1 km. Fortsett på skogsveien og når skogen blir tettere, forlat skogsveien v merking på venstre side, inn på en spennende skogssti. Følg denne fram til åpent landskap, tidligere hogstfelt. Kjentmannsmerket er festet til ei stor furu på toppen. Utsiktspunkt. Rester etter Solstadsætren er ikke synlig lenger. Følg merking ned fra toppen i en rundtur og tilbake på skogsvei. Merkinga fører tilbake til der du forlot skogsveien. Samme vei ned igjen til koia, følg samme vei tilbake til parkering ved Våddån.

Lengde: 6 km t/r
Underlag: vekslende kulturlandskap, åpent terreng og tettere skog


HØGLIKAMMEN/KJØLKAMMEN
Parkering ved Vassbygda grendahus (20 biler). Gå litt tilbake mot Skaun, kryss hovedvegen, gå over brua, og følg gårdsvegen/grusvegen til du kommer til Konstadlykkja (Et lite småbruk på venstre side av vegen. Det går an og parkere der også. Turen starter litt bratt opp lia etter traktorveg. Følg merking. Du kommer til et kryss der det står et skilt med Pål-rommet. Du skal til høyre videre oppover. Du kommer etter hvert til ei myr/åpent lende før du igjen kommer inn i tett gammelskog. På grunn av mye nedfall, må vi ta av til venstre like før nedfallet, og gå gjennom enda tettere skog. Det er tett merking der. Målet er ei stor, enslig furu på toppen av Hogstfeltet. God utsikt, Malmsjøen, Ånøya og Trondheim. Særlig fin solnedgang 😊

Lengde: ca 4,5 km t/r (parkering Grendahuset) ca 3 km (parkering Konstadlykkja)
Høyeste pkt.: 366 moh
Underlag: Veg, traktorveg og sti, kan være bløtt når det har vært mye regn.

 

BJØRGHAUGEN

Start ved Brennflata, ved skilt om bom på vegen til Husbymarka. Parkering der eller start turen fra Skaun Bygdemuseum. Følg veg innover forbi bommen, første sti/veg til venstre.

Bjørghaugen er en husmannsplass og gammel bolig, sist bebodd på 1960-tallet. Turen er merket som en rundtur, utenfor og forbi Bjørgan og på veg tilbake til Brennflata.

Lengde: 2km

Høyde: 240 moh

Underlag: sti,

 

KRINGLÅTHAUGEN

Start: Kjør til Aunbygda og følg bomveg til parkeringsplassen på Krogstadsætren v/ parkering ved Krogstadsætren. Følg merket løype til venstre fra parkeringsplassen. Etter snaue 100 m krysser du elva Mora over bru. Fra brua følger du merkingen og kommer etter hvert opp på ei stor myr, og da ser du turmålet rett foran deg. Følg stien til venstre for høgda opp mot toppen. Se for øvrig beskrivelse i turboka «På tur i Skaun»

 

KORPHYLLA

Turmålet har tilknytning til pilegrimsleia. Start fra Venn, gå 1 km mot Skålvollen og videre mot Melby og følg pilegrimsleia der det er skiltet. Følg denne merkinga, gjennom bebyggelse og videre på sti ca 1,5 km. Midtveis på løypa fra Buberg til Gruva/Vennasetra, etter åpent hogstfelt, er det skilting for å finne veien bratt oppover i skogen. Noe kliving, tau å holde seg i, mose og berg som underlag, kan være sleipt ved fuktig vær. Kraftig stigning. Korphylla er et spennende turmål, et berg som stikker fram i fjellsida med vid utsikt mot vest. Bord og benker på stedet. Det er Mikael Aunan som har tilrettelagt turmålet. 2 veier videre fra Korphylla, enten videre mot sør til Aunbygda, eller videre mot nord på samme høyde, gjennom skogen, mot Krokstadgardan. Underveis passerer du en rekke kølmiler. God merking med skilt hele vegen. Fra Krokstad en liten km tilbake til Venn.

 

Lengde; 5 km

Høyde over havet: 215

Underlag: veg, sti

 

LITJGREVSJØEN

Kjent turmål for mange i Skaun, siden det har vært trimbok der i mange år. Kjør til Vassbygda, kryss elva og følg skogsbilveg på sørsida av Malmsjøen. Parkering ved veis ende. Turen starter opp en bratt skogsveg. Lettere veg når du har nådd toppen av bakken. Trivelig veilei og skogsterreng fram til turmålet og trimkasse.  

 

Lengde; 4 km

Høyde over havet: 215

Underlag: skogsveg, 

 

ESPÅSEN

Se også beskrivelse i boka Turer i Skaun. Kjør til Eggkleiva, ta opp gjennom boligfeltet retning Rian. Følg skilting til Eggen. Ved Eggen Nordre tar du inn på Kvennsjøvegen til høyre (bomveg, betaling m Vipps) fram til parkeringsplassen ved Kvennsjøen. Gå vegen som tar av halvt til høyre til du kommer til en trimkasse. Vegen til venstre bratt opp går til Espåsen. Les om tidligere eier Bjarne Espås i turboka. Følg vegen videre opp om gårdene, flott utsikt mot Laugen og Husby. Kjentmannsmerket på toppen, like inn i skogen. Om du ønsker en fin liten rundtur, kan du fortsette vegen gjennom skogen, om Yrtjønna og Foksjøen tilbake til utgangspunktet.

 

Lengde: Kvennsjøen – Espåsen 1 km. Runden om Yrtjønna ca 4 km. 

Høyde 350 meter

Lengde: Kvennsjøen – Espåsen 1 km. Runden om Yrtjønna 4 km.
Terrengløp Grønneset 9. juni

Postet av Skaun IL den 4. Jun 2021

VIKTIG INFORMASJON OM TERREGNLØP PÅ GRØNNESET 09.06:
På grunn av økende smitte og lokale smittevernsregler, må vi gjøre noen endringer for terrengløpet i neste uke.
1. Påmeldingsfrist SØNDAG 06.06 (https://forms.gle/ropiUUyMDwQh9tLa8)
2. Etter påmelding vil det bli delt opp i puljer på 50
3. Det vil kun være lov med en foresatt pr. deltaker
4. Det tillates kun deltakere fra Skaun Kommune
Deltakerbegrensningen på 50 kommer til å bli regnet ut som deltakere + 1 foresatt pr deltaker + funksjonærer. Det vil bli gitt informasjon om puljeinndeling mandag 07.06 på ARRANGEMENTSSIDEN på facebook. Her må man ha krysset av for skal/interessert for å få denne informasjonen. Link til FB-arrangement:(https://www.facebook.com/events/169908728418942)Terrengløp Grønneset 9. juni

Postet av Skaun IL den 4. Jun 2021

VIKTIG INFORMASJON OM TERREGNLØP PÅ GRØNNESET 09.06:
På grunn av økende smitte og lokale smittevernsregler, må vi gjøre noen endringer for terrengløpet i neste uke.
1. Påmeldingsfrist SØNDAG 06.06 (https://forms.gle/ropiUUyMDwQh9tLa8)
2. Etter påmelding vil det bli delt opp i puljer på 50
3. Det vil kun være lov med en foresatt pr. deltaker
4. Det tillates kun deltakere fra Skaun Kommune
Deltakerbegrensningen på 50 kommer til å bli regnet ut som deltakere + 1 foresatt pr deltaker + funksjonærer. Det vil bli gitt informasjon om puljeinndeling mandag 07.06 på ARRANGEMENTSSIDEN på facebook. Her må man ha krysset av for skal/interessert for å få denne informasjonen. Link til FB-arrangement:(https://www.facebook.com/events/169908728418942)SPØRREUNDERSØKELSE

Postet av Skaun IL den 5. Mai 2021

Skaun idrettslag ønsker å utvide sitt aktivitetstilbud på Ramsjøen Arena. I den forbindelse sender vi ut en spørreundersøkelse til alle Skauninger for å spørre om dette er av interesse.

Undersøkelsen er anonym og tar veldig kort tid. Svarfrist er 30. mai.

Klikk her for å gå til undersøkelsen
Styrketrening

Postet av Skaun IL den 5. Mai 2021

S T Y R K E T R E N I N G 💪🏻
Trimavdelinga starter opp med styrketrening igjen. 
Det er forstsatt Mari Hårstad By som trener oss, og treningene vil fremdeles bli gjennomført utendørs. Denne gangen i Eggkleiva. 
Prøvetime: 
70,- kr
Pris for 6 treninger:
250,- 
Vipps: 540929
Det oppfordres til tegning av medlemskap hos Skaun IL. 
Velkommen til trening i kveld kl. 20.00 ved fotballbanen/ lekeplassen i Eggkleiva💪🏻😀
Hilsen Trimavd. Skaun ILFriidretten starter opp utetreningene

Postet av Skaun IL den 23. Apr 2021

Onsdag 5.mai starter Skaun Friidrettsteam opp med trening ute på Moan. Vi ønsker at alle som vil delta melder seg på i skjemaet i linken under innen 1. mai.


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdtDLjJDZLmxeTggAEE_4d8hy5IXq4KJiOVIdRimE5_0Hm5uQ/viewform?usp=sf_link


Velkommen til ElgshøgdaOppNed på ski 2021

Postet av Skaun IL den 16. Mar 2021

Skaun IL inviterer til påskerennet Elgshøgda OppNed 2021.
I tidsrommet lørdag 27. mars - tom mandag 5. april vil det være mulig å melde seg på og gå ifra parkeringa ved Krokstadsætra og opp til toppen av Elgshøgda og ned igjen.
Dette er et skirenn for alle med både konkurranseklasse og trimklasse. I tillegg har vi en natursti for barn med 5 poster på vei opp til Tomåsen.
Det er opprettet et strava-segment for konkurranseklassen, segmentet blir lagt ut 27.mars. Strava er en treningsapplikasjon du kan laste ned på telefonen som kan kobles i mot GPS på treningsklokke eller telefonen. Mer informasjon på https://cycology.no/en-liten-introduksjon-til-strava/.
Bruker opprettes via app eller på www.strava.com. 
Hvis man først har betalt for påmelding kan man gjøre så mange forsøk man ønsker for å forbedre tiden. Det vil bli premiering av de 3 beste tidene blant damene og herrene.
1 premie: 500,-
2 premie: 300,-
3 premie: 100,-
Husk å holde god avstand ved postene til naturstien. Foreldre må selv ta ansvar for ha noe å notere på (mobil eller blokk). Slik unngår vi en felles kasse med ark og blyanter med større sjanse for smitte. Svarene på naturstien sendes inn til: bentehusby@hotmail.com.
Alle barn som sender inn svar på naturstien kan hente premie utenfor Coop marked lørdag 10 april.
Vi har også en bildekonkurranse i samme tidsrom. Bruk emneknaggen #ElgshøgdaOppNed eller del bilde på arrangementet sin facebookside. Beste bilde blir premiert.
Man melder seg på ved å betale til Vipps 663648. Husk å skrive inn navn på alle og alder på barn. NB: dårlig dekning ved Krokstadsætra.
Priser:
Barn: 50,- kroner
Voksen: 100,- kroner
Familie: 250,- kroner
Det blir flotte uttrekkspremier. Alle vinnere vil bli annonsert onsdag 7.april.
Det tas forbehold om at vegen er kjørbar og at det blir nok snø. Husk å betale vegavgift på Krokstadsetervegen: Vipps 585536.
God tur!

Klubbmesterskap langrenn 11. mars

Postet av Skaun IL den 8. Mar 2021

Siste poengrenn Sesongen 2021 arrangeres som Klubbmesterskap den 11.03.2021. Klassisk stil. Nummerutdeling fra kl.17:30. Start for 0-7år kl.18:00, og start for 8år og oppover ca. kl.18:15. Startkontingent 50,- betales på vipps Nr: 141125. Premieutdeling til alle deltagere, og til de som har deltatt på alle poengrenn denne sesongen (totalt 3 med poengrennet nå på Torsdag). Velkommen😀

Resultater:

poengrenn_11032021.PDF

Informasjon - KM langdistanse SP1-cup 4 13. mars 2021

Postet av Skaun IL den 4. Mar 2021

Her kommer litt informasjon om skirennet hos oss i Skaun idrettslag lørdag 13. mars. 

Vedlegg ligger nederst i dette innlegget.

Skirennet er åpent for utøvere ifra hele Trøndelag, også de i Trøndelag Nord.

Ta smittevernplanen på alvor slik at alle får en god opplevelse av dette rennet.

Link til påmelding: https://www.skiforbundet.no/langrenn/skirenn/terminlisten-og-hovedpunkter/terminlister/arrangement/?eid=363347

Velkommen skal dere være :)


Status 4. mars: En mildværsperiode har truet skirennet, men i går kveld og i dag har det kommet 15 cm nysnø på Ramsjøen skiarena. 


Info 10.03.2021

Påmeldingsfristen har gått ut og vi har nå bestemt kohorter og starttidspunkt. 

KOHORTER/PULJER:

Kohort/pulje 1:          G 13 år – G 14 år – G 15 år – G 16 år – J 13 år – J 14 år

Kohort/pulje 2:           J 15 år – J 16 år – K17 år – K 18 år – K 19/20 år – M 17 år – M 18 år – M 19/20 år

For at vi skal kunne gjennomføre dette skirennet etter dagens bestemmelser og restriksjoner for korona er det viktig at tidspunktene blir etterfulgt.

GJENNOMFØRING:

Tidspunkt   
 Gjelder for      
    
08:00 
Kohort 1 
Slipper inn på stadion    
09:30
Kohort 1 
Første startende    
10:30-10:45
Kohort 1 
Forventet siste løper inn i mål   
11:30   
Kohort 1 
Siste tidspunkt for å forlate stadion og parkering.     
12:00Kohort 2Slipper inn på stadion
13:15Kohort 2
Første startende
15:00Kohort 2
Forventet siste løper inn i mål
16:00Kohort 2
Siste tidspunkt for å forlate stadion og parkering

Det blir ingen stakefrie soner.

STARTLISTER:

Startlister legge ut i løpet av torsdag 11. mars.

KIOSK:

Utendørs kiosk med bl.a. salg av kaffe, sveler, brus osv.

PREMIEUTDELING:

Alle deltakere mottar premie ved målgang. KM-medaljer til de 3 beste i hver klasse tildeles så raskt resultatlisten er klar. 

VÆRMELDING:

Det er meldt strålende vær med -6 grader på formiddagen og +2 på ettermiddagen med sol og lite vind. https://www.yr.no/nb/v%C3%A6rvarsel/detaljert-timetabell/1-211038/Norge/Tr%C3%B8ndelag/Skaun/Ramsj%C3%B8en?i=3 

Mer info kommer.

Link til startliste:

https://liveres.freidig.idrett.no/startlist.php?comp=10074

Link til live-resultater:

https://liveres.freidig.idrett.no/followfull.php?comp=10074&lang=nostartlister_13032021.PDF

SMITTEVERNPLAN.pdf

KM invitasjon.pdf
Ramsjørennet skiskyting - informasjon

Postet av Skaun IL den 25. Feb 2021

Skaun IL, skiavdelinga har gleden av å invitere til Ramsjørennet i skiskyting lørdag 27. februar. Vi har lenge vært usikre om rennet kunne gjennomføres, men nå er det et faktum, og vi er glade for å få arrangere skiskytterrenn. Derfor er det er viktig at alle leser all informasjon før renndagen slik at rennet kan gjennomføres smidigst mulig. 

Betaling parkering skjer på VIPPS #657265 - 60kr


Registrering  

I henhold til smittevernkrav må alle som er til stede ved arrangementet registreres i tilfelle behov for sporing og varsling.
Deltakerne som er påmeldte via EQTiming er allerede registrerte.

Funksjonærer som står på funksjonærliste er registrerte via den oversikten.

Alle andre må registrere seg via denne QR-koden:

Det henges opp fem plastlaminerte QR-koder i området rundt parkeringsplassen og ned til stadion, slik at det er mulig å registrere seg uten å skape sammenstimling av folk.

Erfaringer fra noen andre arrangementer er at enkelte telefoner/QR-lesere kan være mer følsomme enn andre når det gjelder å få scannet inn QR-koden når det er vanndråper på lamineringen. Det er mulig å scanne inn denne på forhånd fra kl 07:00 og registrere seg før man ankommer arrangementet.


Status torsdag 25. februar

Fine snøforhold på Ramsjøbu til tross for mildvær.

Status fredag 26. februar

Fortsatt fine snøforhold.

Innbydelse, lister, mm

* korrigert_startliste_27022021.PDF

*Innskytingsliste_Ramsjørennet_270221.pdf

*Ramsjørennet innbydelse 2021.pdf

* SMITTEVERNPLAN Ramsjørennet.pdf

* Komiteliste_Ramsjørennet2021.pdf

* kart_arena_ skiskyting.pdf

* kart_300m.pdf

* kart_1km.pdf

* kart_1.5km.pd

* kart_2km.pdf

* kart_3km.pdf

* kart_samla.pdf

Digitalt årsmøte i Skaun IL 15. mars kl 19:00

Postet av Skaun IL den 15. Feb 2021

Velkommen til årsmøte i Skaun IL. Påmelding gjøres her: 


Innkalling_aarsmote_Skaun_IL_150321.docx
Påmelding poengrenn 3

Postet av Skaun IL den 8. Feb 2021